Nordirland

Dom har erövrat dig,
förtryckt dig och förföljt dig.
Dom har splittrat dig,
skadat dig och förbjudit dig.
Dom har ägt dig,
missbrukat dig och styrt dig.
Med järnhand har de förstört dig,
bit för bit.
Ditt folk har splittrats,
förvisats och dödats.
Dina gator har spärrats,
dödats på och rivits.
Ditt arv har nekats,
fördömts och hatats.
Med en eld har det märkt dig,
plågat dig sönder.
Så underbart att se dig bli fri,
få blomstra upp till liv igen.
En vanlig dag i mitt liv
fast en dag i historia för ditt!


Hur kan man fördöma något man själv utövar?!

I flera generationer har vi alla fått höra om hur Israelerna gång på gång debaterar Natzitysklands förtryck gentemot sitt folk. Jag som många andra tycker att denna historia är fruktansvärd och blir extremt irriterad över att det finns så okunniga människor ute i den vida världen som nekar till att all denna historia faktiskt har skett. Mitt i min frustration ställs jag emot en annan verklighet. Samma utövande som israelerna fördömmer utövar dem mot den andra folkgruppen i "sitt" land.

Viste du om att varje gång ett misstänkt hot upptäcks i Gaza eller övriga palestinska delar stänger Israelerna portarna för den "givna gränsen" Gränsen består utav höga murar med taggtråd över, om inte muren finns ligger det högar på högar av taggtråd som folk inte kan ta sig igenom. De fåtal ställen som inte har "skydd" står det en arme av Israeliska soldater med sina vapen i högsta beredskap. Huvudleden in i områderna ser oftast ut som en dubbel "berlinmur" med portar vars Israelerna sitter på fjärrkontrollen att låsa dessa när som de passar dem. Detta hindrar folk att komma iväg till sitt arbete för att tjäna till sitt dagliga bröd, vilket i sin tur leder till mycket fattigdom och svält innanför dessa portar då "gränsen" stängs mer ofta än sällan. Barn dör av att Israelitiska soldater skjuter vilt bland folkmassorna när uppror sker, Kvinnor misshandlas och dödas, män torteras och ser sina kvinnor och barn bli lemlästade och mördade, och vi sitter här och undrar över varför frustrationen bland detta folk växer.

De flesta uppror som sker numera i Palestina är just för denna instängda behandling utav folket. De blir "fängslade" för att de tillhör en folkgrupp, precis som Israelerna blev på Hitlers tid. Kanske har de inte upprättat gaskamrarna men de lever fortfarande så som Judarna gjorde under ett fångläger. Hur kan man fördömma något man själv utövar?!

Allt handlar inte om religion, Mycket gör det men det är också massa konflikter i hur mänskliga rättigheter sköts i detta land. Hur länge ska omvärlden klappa judarna på axlen och visa förståelse och empati för att de en gång i vår historia varit utsatta?! Det är inte många som klappar inte de svarta på axlen för att de varit utsatta för slaveri och vi klappar inte Norge på axlen för att de varit utsatta av Sverige. När har vi fått nog och när vågar människor stå upp för de svaga trots deras olikheter?!

Jag blir vansinnig av att veta att många tar Israels parti för att de en gång varit utsatta. Har de inte lärt sig något från sitt eget öde? Varför sker ting om vi inte tar lärdom och växer som människor för att förändra något till det bättre?!

Sist men inte minst vill jag säga att det finns Många Judar som fördömmer sitt eget folks handlingar emot palistinerna, detta för mig säger en hel del. Finns gott och ont i alla men borde inte omvärlden arbeta för det goda och det rättvisa, för barnen som är de mest utsatta i alla jordens konflikter!

Välkommen till min nya blogg!

Namn: Kim Noomi Margaretha
Ålder:36
Bor: Västra Götaland / Oslo
Status: Förlovad
Barn: Oliver, Lucas och Viktor
Lever för: Allas rätt till rättvisa
Månar om: Barn
Skriver om: Livet i stort
Älskar: Ärlighet
Hatar: Vem jag en gång varit
Största Lycka: När mina barn ler
Största tragedi: Min systers död
Mål: Att uppfostra mina pojkar i kärlek
Bästa egenskap: Mån om människor
Sämsta egenskap: Stressad
Mest stolt över: Min vilja

Jag är ihärdig, tålmodig, envis och stark. Jag är glad och omtänksam, hård men rättvis!


RSS 2.0